+45 3110 9861 info@koekkengalleriet.dk
Find butik
Køkkengalleriet
Kurv 0
  • Shop
    • Gryder og Pander
      • Bradepander
      • Gryder
      • Kasseroller
      • Stegepander
      • Sauterpander
      • Låg
      • Kedler
    • Knive og tilbehør
      • Brødknive
      • Urteknive
      • Universalknive
      • Kokkeknive
      • Udbenerknive
      • Forskærerknive
      • Steakknive
      • Santoku
      • Gyuto
      • Kiritsuke
      • Knivholdere
      • Slibesten
      • Skærebræt
    • Maskiner
      • Håndblendere
      • Blendere
      • Køkkenmaskiner
      • Brødristere
      • Håndmiksere
      • Espressomaskiner
      • Ismaskiner
      • Elkedler
      • Kværne
      • Øvrige elredskaber
    • Håndredskaber
      • Bestik
      • Skeer, skrabere og paletter
      • Tænger, pincetter og sakse
      • Piskeris
      • Mandolin, rivejern og skræller
      • Mål, ur og termometer
      • Diverse håndredskaber
    • Andet køkkentøj
      • Skåle, fade og bakker
      • Krus, kopper og tallerkner
      • Kander og flasker
      • Glas
      • Forme
      • Morter og kværne
      • Viskestykker, klude og servietter
      • Sæbe og børster
      • Pastamaskiner og tilbehør
      • Kaffe/Te brygning
      • Urtepotter
    • Komfurer og ovne
      • ILVE
      • Lacanche
      • Pizza
    • Delikatesse
      • Te
      • Konserves
      • Krydderi, salt og peber
      • Olie, Eddike, Balsamico
      • Tomat, tapenade og mayonaisse
      • Pasta, risk, parmesan og kiks
      • Chokolade & confiture
      • Vin
  • Brands
    • ABC
      • Aarke
      • Affari of Sweden
      • Ankarsrum
      • AdHoc
      • Alfi
      • Anker Chokolade
      • Arte in Olivo
      • Asobu
      • Atelier du Savon
      • Baija Paris
      • Bamix
      • Benriner
      • Bergs potter
      • Birkmann
      • Blendtec
      • Bredemeijer
      • Cãntara
      • Charles Viancin
      • Charvet Editions
      • Chevalier
      • Cilio
      • Clack
      • Cocktail Club
      • Crushgrind
    • DEFGHIJK
      • de Buyer
      • Design Letters
      • Drosselmeyer
      • Dualit
      • Emile Henry
      • EPIC Spice
      • Eppicotispai
      • Ernst
      • Fer à Cheval
      • Gefu
      • Gridelli
      • Hario
      • HORL
      • House Doctor
      • Ibili
      • ILVE
      • Joe Frex
      • Jura
      • KAI
      • Kochblume
      • Koustrup & Co
      • Küchenprofi
    • LMN
      • Lacanche
      • Laguiole en Aubrac
      • La Rochere
      • Lékué
      • Lind & James
      • Luigi Bormioli
      • Madam Stoltz
      • Made by Mama
      • Magimix
      • Marcato
      • Meraki
      • Microplane
      • Moritaka Hamono
      • Morsø
      • Muubs
      • Naniwa
      • Nicolas Vahé
      • Noyer
      • Nordic Ware
    • OPQRST
      • Opinel
      • Patisse
      • Paveau
      • Pebbly
      • Peugeot
      • Pillivuyt
      • Point Virgule
      • Pulito
      • Pulltex
      • Roger Orfevre
      • Root7
      • Rösle
      • Sabre Paris
      • Sjöstrand
      • Solwang Design
      • Suncraft
      • Tadé Pays du Levant
      • Thermos
      • Tranquillo
      • Triangle
    • UVWXYZÆØÅ
      • Veark
      • Walter's Cookie Cutters
      • Weck
      • Weis
      • Zalto
      • Zassenhaus
      • Ziipa
      • Ørskov
  • Aktivitet
    • Forberede
      • Forme
      • Hakke
      • Inspirere
      • Kværne
      • Mikse
      • Piske
      • Presse
      • Rive
      • Rulle
      • Røre
      • Skrælle
      • Skære
      • Sigte
      • Smelte
      • Snitte
      • Ælte
    • Tilberede
      • Bage
      • Brygge
      • Dampe
      • Fermentere
      • Koge
      • Krydre
      • Riste
      • Sautere
      • Stege
      • Sylte
    • Indtage
      • Servere
      • Drikke
      • Spise
    • Gemme
      • Fermentere
      • Fryse
      • Opbevare
      • Sylte
    • Rengøre
      • Vaske
      • Tørre
      • Rense
      • Slibe
    • Henkogte figner og brombær i Portvin og appelsin
      brombær Henkogte figner og brombær i Portvin og appelsin
    • 🇬🇷 Spanakopita – Græsk spinattærte med feta og filodej
      Filodej 🇬🇷 Spanakopita – Græsk spinattærte med feta og filodej
    • Scoresalat til Din Valentine <3
      Rødbede Scoresalat til Din Valentine <3
  • What's Cooking?
    • Grej og Nyt
    • Opskrifter

    Horl

    Køb her
  • Gavekort
Min konto
Log på Tilmeld
Køkkengalleriet
  • Shop
    • Gryder og Pander
      • Bradepander
      • Gryder
      • Kasseroller
      • Stegepander
      • Sauterpander
      • Låg
      • Kedler
    • Knive og tilbehør
      • Brødknive
      • Urteknive
      • Universalknive
      • Kokkeknive
      • Udbenerknive
      • Forskærerknive
      • Steakknive
      • Santoku
      • Gyuto
      • Kiritsuke
      • Knivholdere
      • Slibesten
      • Skærebræt
    • Maskiner
      • Håndblendere
      • Blendere
      • Køkkenmaskiner
      • Brødristere
      • Håndmiksere
      • Espressomaskiner
      • Ismaskiner
      • Elkedler
      • Kværne
      • Øvrige elredskaber
    • Håndredskaber
      • Bestik
      • Skeer, skrabere og paletter
      • Tænger, pincetter og sakse
      • Piskeris
      • Mandolin, rivejern og skræller
      • Mål, ur og termometer
      • Diverse håndredskaber
    • Andet køkkentøj
      • Skåle, fade og bakker
      • Krus, kopper og tallerkner
      • Kander og flasker
      • Glas
      • Forme
      • Morter og kværne
      • Viskestykker, klude og servietter
      • Sæbe og børster
      • Pastamaskiner og tilbehør
      • Kaffe/Te brygning
      • Urtepotter
    • Komfurer og ovne
      • ILVE
      • Lacanche
      • Pizza
    • Delikatesse
      • Te
      • Konserves
      • Krydderi, salt og peber
      • Olie, Eddike, Balsamico
      • Tomat, tapenade og mayonaisse
      • Pasta, risk, parmesan og kiks
      • Chokolade & confiture
      • Vin
  • Brands
    • ABC
      • Aarke
      • Affari of Sweden
      • Ankarsrum
      • AdHoc
      • Alfi
      • Anker Chokolade
      • Arte in Olivo
      • Asobu
      • Atelier du Savon
      • Baija Paris
      • Bamix
      • Benriner
      • Bergs potter
      • Birkmann
      • Blendtec
      • Bredemeijer
      • Cãntara
      • Charles Viancin
      • Charvet Editions
      • Chevalier
      • Cilio
      • Clack
      • Cocktail Club
      • Crushgrind
    • DEFGHIJK
      • de Buyer
      • Design Letters
      • Drosselmeyer
      • Dualit
      • Emile Henry
      • EPIC Spice
      • Eppicotispai
      • Ernst
      • Fer à Cheval
      • Gefu
      • Gridelli
      • Hario
      • HORL
      • House Doctor
      • Ibili
      • ILVE
      • Joe Frex
      • Jura
      • KAI
      • Kochblume
      • Koustrup & Co
      • Küchenprofi
    • LMN
      • Lacanche
      • Laguiole en Aubrac
      • La Rochere
      • Lékué
      • Lind & James
      • Luigi Bormioli
      • Madam Stoltz
      • Made by Mama
      • Magimix
      • Marcato
      • Meraki
      • Microplane
      • Moritaka Hamono
      • Morsø
      • Muubs
      • Naniwa
      • Nicolas Vahé
      • Noyer
      • Nordic Ware
    • OPQRST
      • Opinel
      • Patisse
      • Paveau
      • Pebbly
      • Peugeot
      • Pillivuyt
      • Point Virgule
      • Pulito
      • Pulltex
      • Roger Orfevre
      • Root7
      • Rösle
      • Sabre Paris
      • Sjöstrand
      • Solwang Design
      • Suncraft
      • Tadé Pays du Levant
      • Thermos
      • Tranquillo
      • Triangle
    • UVWXYZÆØÅ
      • Veark
      • Walter's Cookie Cutters
      • Weck
      • Weis
      • Zalto
      • Zassenhaus
      • Ziipa
      • Ørskov
  • Aktivitet
    • Forberede
      • Forme
      • Hakke
      • Inspirere
      • Kværne
      • Mikse
      • Piske
      • Presse
      • Rive
      • Rulle
      • Røre
      • Skrælle
      • Skære
      • Sigte
      • Smelte
      • Snitte
      • Ælte
    • Tilberede
      • Bage
      • Brygge
      • Dampe
      • Fermentere
      • Koge
      • Krydre
      • Riste
      • Sautere
      • Stege
      • Sylte
    • Indtage
      • Servere
      • Drikke
      • Spise
    • Gemme
      • Fermentere
      • Fryse
      • Opbevare
      • Sylte
    • Rengøre
      • Vaske
      • Tørre
      • Rense
      • Slibe
    • Henkogte figner og brombær i Portvin og appelsin
      brombær Henkogte figner og brombær i Portvin og appelsin
    • 🇬🇷 Spanakopita – Græsk spinattærte med feta og filodej
      Filodej 🇬🇷 Spanakopita – Græsk spinattærte med feta og filodej
    • Scoresalat til Din Valentine <3
      Rødbede Scoresalat til Din Valentine <3
  • What's Cooking?
    • Grej og Nyt
    • Opskrifter

    Horl

    Køb her
  • Gavekort
Konto Kurv 0

Søg i vores butik

Køkkengalleriet
Konto Kurv 0
Hjem Opskrifter
Den årlige stikkelsbær gelé
Opskrifter

Den årlige stikkelsbær gelé

Tilberedningstid i alt: 5 timer
Holdbarhed: Op til 12 måneder
Grej: stor gryde, finmasket sigte eller saftklæde, krukke til opbevaring

 

Her kommer opskriften på vores årlige stikkelsbærgelé. Der kan bruges grønne såvel som røde stikkelsbær. Frosne stikkelsbær går ikke - for frugten skal være en smule umoden for at indeholde nok pektin til, at geléen får den helt rette konsistens.

Vi synes, at gelé stikker meget andet marmelade og syltetøj - frisk, sød og syrlig. En snert af sommeren på glas, der er perfekt til morgen- såvel som til ostebordet, til desserter og til julens andesteg.

Ingredienser

  • 4 kg umodne grønne stikkelsbær (røde stikkelsbær kan også bruges)
  • ½ vaniljestang
  • 1 liter vand
  • Sukker (80 g pr. dl opnået saft)

Fremgangsmåde

Start med at forberede frugten. Rens stikkelsbærene, og fjern eventuelle stængler eller blade.

Skær vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud. Læg både korn og stang i en gryde sammen med stikkelsbær og vand. Bring blandingen i kog, og lad den simre ved lav varme, indtil stikkelsbærene er helt møre, cirka 10-15 minutter.

Sigt saften gennem en finmasket sigte eller et gelestativ over en skål. Lad saften dryppe igennem uden at presse på massen for at undgå en grumset gelé. Lad stå et par timer eller natten over.

Mål den opnåede saft, og beregn mængden af sukker du skal bruge. For hver deciliter saft, brug 80 g sukker. Hæld saften og sukkeret tilbage i gryden, og bring det i kog, indtil geléen når gelépunktet.

Hæld den varme gelé i rengjorte, varme glas, fjern vaniljestangen, skum af om nødvendigt, og luk glassene til. Lad dem køle ned.

En smule af sommeren gemt på glas.

Tidligere
Rabarbertærte med marengs
Næste
Provencalsk Tomattærte

Relaterede artikler

Henkogte figner og brombær i Portvin og appelsin

Henkogte figner og brombær i Portvin og appelsin

🇬🇷 Spanakopita – Græsk spinattærte med feta og filodej

🇬🇷 Spanakopita – Græsk spinattærte med feta og filodej

Scoresalat til Din Valentine <3

Scoresalat til Din Valentine <3

Super smagfuld pastaret med citron og parmesan

Super smagfuld pastaret med citron og parmesan

Tags

  • Asparges
  • Bage
  • boller
  • brombær
  • Brunkager
  • Citron
  • Epic Spice
  • figner
  • Filodej
  • Fransk
  • Frokost
  • henkogning
  • Jul
  • Kanel
  • kryddersmør
  • krydre
  • Madpakke
  • Ost
  • Parmesan
  • Pasta
  • Purløg
  • Rødbede
  • Salat
  • Servere
  • Småkager
  • Smør
  • Spanakopita
  • Spinat
  • Squash
  • sylte
  • Tomat
  • Tærte
  • Tærteform
  • Valentine
  • Æg

Instagram

What's Cooking?

Få nyt fra Køkkengalleriet direkte i din indbakke

Menu

  • Shop
  • Brands
  • Aktivitet
  • What's Cooking?
  • Gavekort

Information

  • Om Køkkengalleriet
  • Handelsbetingelser
  • Persondatapolitik
  • Cookiepolitik
  • Returportal
  • Fødevarekontrol

Forretningen

KG ApS (CVR: 44600102)

Torvet 6A, 5700 Svendborg

Åbent:

Man - Fre: 10:00 - 17:00

Lørdag: 10:00 - 13:00

Søndag: Lukket

+45 3110 9861 info@koekkengalleriet.dk
© Køkkengalleriet 2024
Betalingsmuligheder:
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Shop Pay
  • MobilePay
  • Dankort
Kurv 0

Confirm your age

Are you 18 years old or older?

Come back when you're older

Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.
Tilføj bemærkning til sælger
Subtotal 0,00 kr
Se indkøbskurv