Tomattærte, som jeg lærte at lave den i sydfrankrig. Solmodne tomater med aromatisk Dijonsennep og kraftfuld ost, resulterer i en tærte, som får sydfrankrig helt til Danmark, selv på en regnvejrsdag som i dag.
Det er lækkert serveret med en helt simpel grøn salat stænket bare med en smule god olivenolie.
Ingredienser
- 160 g mel
- 100 g koldt smør i tern
- 2 spsk koldt vand
- 1/2 tsk salt
- 5 store tomater, kvartet og afdryppede
- 4 spsk Dijonsennep
- 100 g revet gruyere ost el. lign.
- Tørret provencekrydderi eller friske krydderurter
- Salt efter smag
- Olivenolie
Fremgangsmåde
Start med at forberede dejen ved at forene mel, smør og salt i en skål eller direkte på køkkenbordet. Man kan smuldre smøret med hænderne eller bruge en dejskraber for at forhindre alt for meget varme fra hænderne. Tilføj koldt vand og saml dejen. Lad dejen hvile køligt i 30 minutter.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den.
Smør Dijonsennepen jævnt over tærtebunden. Drys med revet ost. Arranger tomatkvarte ovenpå. Krydr med krydderurter eller provencekrydderi, salt, og et godt skvæt olivenolie.
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 220 grader i 30 minutter. Serves varm på et smukt fad med en grøn salat.