Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Holdbarhed: Serveres straks
Kan fryses: Ja, inden kogning
Mængde: 2 portioner
Grej: pastamaskine, kagerulle, pande, gryde
Helt enkelt og superlækkert – hjemmelavet ravioli med ricotta, spinat og citron. De friskkogte ravioli vendes til sidst i en cremet smørsauce med salvie. En elegant pastaret, der smager som på en italiensk trattoria – men er lige til at lave hjemme. Perfekt som forret eller let hovedret.
Uf, det er lækkert - måske med en grøn salat på siden - som solskin i ansigtet, sådan helt ferieagtigt!
Opskriften her rækker kun til 2 personer - men den er nem at justere op OG det er muligt at fryse ukogte ravioli.
Ingredienser:
-
Pastadej
100 g hvedemel (gerne tipo 00)
1 æg
En smule salt
-
Fyld
100 g frisk spinat
100 g ricottaost
Fintrevet skal af ½ økologisk citron
Et lille nip friskrevet muskatnød
Salt og friskkværnet peber
-
Smørsauce
50 g smør, iskoldt
2 spsk vand (fra pastakogningen)
Frisk salvie, fintskåret
Evt. lidt friskrevet parmesan til servering
Fremgangsmåde
Pastadejen:
Hæld melet ud på bordet og lav en lille fordybning i midten, hvori ægget slået ud. Saml dejen med en gaffel og ælt den derefter glat og elastisk. Pak dejen ind i film og lad den hvile 30 minutter ved stuetemperatur.
Fyldet:
Skyl spinaten, damp den kort på en varm pande til den falder sammen, og pres al væde ud. Hak spinaten fint og bland den med ricotta, citronskal, muskatnød, salt og peber. Smag til.
Udrul dejen:
Del dejen i to. Rul den tyndt ud (på pastamaskine eller i hånden) til lange baner. Læg små skefulde fyld på den ene bane med ca. 3 cm mellemrum. Pensl omkring fyldet med lidt vand, læg den anden bane over og tryk luften ud omkring fyldet. Skær raviolierne ud med en kagerulle eller ravioliskærer. Det er vigtigt at der ikke er luft i raviolien.
Kog raviolierne:
Koges i letsaltet vand i 3–4 minutter, til de er møre og al dente. Gem lidt af kogevandet til saucen.
Lav smørsaucen:
Kom 2 spsk af pastavandet på en lun pande og pisk koldt smør i tern i lidt ad gangen, så saucen emulgerer og bliver blank. Tilsæt den friskhakkede salvie og lad den trække et øjeblik.
Vend og server:
Vend de nykogte ravioli i den varme salviesmør og anret straks. Drys med friskrevet parmesan og evt. lidt ekstra citronskal på toppen.