Holdbarhed: Bedst med det samme
Hermed Køkkengalleriets bud på en lækker og nem risotto – lige perfekt som hyggemad på en hverdag som til forkælelse af gode venner.
Server eventuelt med en grøn salat stænket med citronsaft og en smule olivenolie.
Ingredienser:
- 2 spsk. olivenolie
- 3 spsk. smør
- 1-2 skalotteløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- Skal og saft af en ½ citron, økologisk
- 2 stilke frisk timian (kan udelades)
- 400 g risotto ris
- vand
- 250 g svampe (efter eget valg)
- 3 tsk Wild Porcini krydderiblanding fra Epic Spice
- 50 g parmesan, friskrevet
- Salt
- Ekstra parmesan til servering
Fremgangsmåde:
Varm olivenolie og 1 spsk. smør i en sauterpande hvori løg og hvidløg sauteres, indtil løgene er klare og bløde.
Tilføj 1 dl vand tilsat citronsaft og -skal sammen med krydderiblandingen, timian og risottorisene.
Der røres nu godt indtil risene har absorberet væden. Sæt varmen under panden lidt ned fortsæt med at spæde til med vand, en smule ad gangen – under omrøring - til risene er møre.
I mellemtiden rist svampene på en varm pande med 1 spsk. smør og en smule olivenolie og lidt salt til de har smidt noget væske er er let gyldne.
Når risene er næsten færdige tilsættes de ristede svampe risottoen sammen med den friskrevne parmesan og den sidste skefuld smør. Sluk for varmen og dæk panden til - risottoen hviler i 5 minutter før den smages til med salt og serveres med endnu mere friskrevet parmesan! Ønskes risottoen ekstra lind, så tilsættes lidt mere væske og måske lidt mere smør.
God fornøjelse og velbekomme!
Vi er temmeligt glade for krydderiblandingerne fra Epic Spice. Blandingen brugt i denne opskrift indeholder tørrede Karl Johansvampe, krydderpeber, hvidløg, laurbær, salt og nellike