Forberedelsestid: 10 minutter
Køletid: 1 time
Holdbarhed: 1 uge i køleskab
Kan fryses: Ja
Mængde: 220 gram
Grej: bagepapir, køkkenkniv, røreskål
Purløg i blomst er smukt i haven såvel som i køkkenet; drysset på en salat, på nykogte kartofler eller enkelt og elegant som purløgssmør. Lækkert på nybagt brød, til grillet kød, eller på kogte nye kartofler eller dampede grøntsager.
Ingredienser
- 200 g smør
- 1/2 tsk salt
- 1 lille fed hvidløg, fint hakket
- en lille håndfuld fint hakket purløg
- Purløgsblomster
Fremgangsmåde
Start med at hakke hvidløg og purløg fint. Mos hvidløget med salt og rør det sammen med det bløde smør, indtil smørret er glat.
Tilsæt også det finthakkede purløg.
Placer nu bagepapir på køkkenbordet, fordel purløgsblomster på papiret og rul smørblandingen i blomsterne. Form smørret som en rulle og stil den på køl i 1 time. Når det er hårdt, kan det skæres i skiver og serveres som tilbehør til en række forskellige retter.
Smørret kan med fordel fryses ned i mindre portioner hvis ikke det hele skal bruges med det samme.