Forberedelsestid: 15 minutter
Bagetid: 45 minutter
Holdbarhed: 3 dage i køleskab
Kan fryses: Ja
Mængde: 4 portioner
Grej: bageform med løs bund, pensel, skål
Aspargestærte med spinat og Emmentaler er en både superlækker og visuelt ret, der kombinerer den fine smag af friske asparges med cremet Emmentalerost og en let og sprød filodejsbund. Vi synes den er ideel både som hovedret på terrassen en sommeraften og f.eks. som en del af en brunchbuffet.
Ingredienser
- 6 lag filodej
- 30 g smør
- 3 store æg
- 1/2 dl fløde
- 1/2 tsk salt
- 200 g optøet spinat
- 30 g Emmentalerost, i tynde skiver
- Et stort bundt asparges
- Olivenolie
Fremgangsmåde
Start med at smelte smør forsigtigt, så det ikke bruner.
Læg filodejen i en kvadratisk bageform (24x24 cm) med løs bund og pensl mellem hvert lag med det smeltede smør. Kanterne må gerne falde ud over formens kanter.
Damp aspargesene i 3-4 minutter, afhængig af tykkelsen, de skal forblive lidt sprøde.
Pisk æggene sammen med fløde og salt i en skål.
Bland det optøede spinat i.
Hæld denne blanding over den ubagte filodej i formen.
Fordel Emmentalerosten jævnt over æggeblandingen og top med de dampede asparges.
Dryp med olivenolie.
Bag ved 180 grader Celsius i cirka 40 minutter.