Forberedelsestid: 20 minutter
Bagetid: 12–15 minutter pr. plade
Holdbarhed: 2 uger i kagedåse / 3 måneder i fryser
Kan fryses: Ja (dejen)
Mængde: 60–70 småkager
Grej: gryde, røreskål, dejskraber, bagepapir, bageplade
Småkagerne er lette, sprøde og ikke for søde. Kanelblandingen fra Epic Spice giver en lidt julet smag, som klæder den smørmættede dej og de honningglaserede hasselnødder perfekt.
Dejen er nem at arbejde med og egner sig godt til både frisk bagning og frysning – ideelt til travle juledage her i vores fysiske butik på Torvet i Svendborg:-)
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 400 g koldt smør, i tern
- 200 g sukker
- 2–3 tsk Epic Spice kanelblanding
- 1 nip fint salt
- 80 stk. hele hasselnødder
- 2 spsk honning
- 2 spsk vand
Fremgangsmåde
Start med de honningglaserede hasselnødder. Kom honning og vand i en lille gryde og bring det i kog. Tilsæt hasselnødderne og lad dem simre i 2–3 minutter, til de er blanke og let klistrede.
Smuldr smørret i melet, til konsistensen minder om groft sand. Tilsæt sukker, salt og Epic Spice kanelblanding. Jeg brugte en dejdeler, det er et super redskab, som gør, at man undgår at gøre dejen alt for varm i processen.
Saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Del dejen i 2–3 portioner og lad dem hvile et øjeblik.
Tril dernæst små kugler på ca. 15 g og læg dem på en bageplade med bagepapir og placer én honningglaseret hasselnød i hver.
Bag småkagerne ved 200 °C i 12–15 minutter, til de er let gyldne i kanten.
Lad småkagerne køle af på en rist. De bliver sprøde, når de er helt afkølede.