Holdbarhed: Op til 5 dage
Nyd Køkkengalleriets bud på meget lækre Madeleinekager i miniudgave bagt i den helt nye madeleineform fra de Buyer. Opskriften giver 40 minimadeleines, bagt med marcipan og rigeligt smør. Lækre til en kop te eller kaffe eller måske som del af en desserttallerken eller hvis man nu bare er lidt lækkersulten.
Vi har dyppet i mørk chokolade ... man kunne også have strøget med florsukker eller måske noget helt tredje.
Ingredienser
- 50 g flormelis
- 60 g marcipan
- 70 g æggehvide
- Skal af 1/2 citron
- 50 g mel
- 100 g smør, smeltet
Fremgangsmåde
Start med at blande flormelis og marcipan i en skål. Anvend en grydeske til at arbejde marcipanen ind i sukkeret, indtil du har en ensartet masse. Tilsæt æggehvider og fintrevet citronskal, og rør omhyggeligt.
Når massen begynder at blive blød, skiftes røreskeen med et piskeris.
Gradvis sigt mel ind i massen, og fold det sammen med det smeltede smør, indtil dejen er homogen og glat.
Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Fyld en sprøjtepose uden tylle og sprøjt dejen i Madeleineformen. Vi havde ikke behov for at smøre formen fra de Buyer, da den har en dejlig sliplet overflade. Brug en paletkniv til at glatte overfladen.
Bag ved 200 grader i 8-10 minutter eller indtil de er gyldne. Lad kagerne køle af i formen, før de flyttes til en rist for at køle helt.
Pynt kagerne med et let drys flormelis eller drizzles af smeltet chokolade for et ekstra touch af elegance.
Lækkert!