Holdbarhed: Op til 3 dage
VI er heldige at have fået opskriften på Silkes lækre, sprøde og luftige boller. De er perfekte til morgenbordet eller som en lækker snack i løbet af dagen.
Der indgår chiagrød i opskriften, som i kombination med yoghurt og fuldkornsmel, gør bollerne dejligt mættende og supersprøde med en sej og fugtig krumme.
Ingredienser
- 3 dl koldt vand
- 3 spsk. yoghurt
- 15 g gær
- 1 dl chiagrød (1 spsk. chiafrø opblødt i mindst 4 timer i 1 dl (plante) mælk)
- 50 g fuldkornsmel
- 100 g almindelig hvedemel
- 300-400 g Tipo 00 mel
- 15 g salt
- 15 g smagsneutral olie
Fremgangsmåde
Start med at opløse gæren i koldt vand. Tilsæt derefter yoghurt, chiagrød, fuldkornsmel, almindelig mel og gradvist Tipo 00 mel, og rør ingredienserne godt sammen.
Ælt dejen i en røremaskine i 4 minutter ved lav hastighed.
Hvil dejen tildækket i en halv time.
Tilsæt salt og olie, og ælt i yderligere 4 minutter, indtil dejen samles.
Kom dejen i en skål, og fold den ind om sig selv 3 gange med en halvtimes mellemrum mellem hver foldning. Foldningen sker nemmest ved at man med fugtige hænder løfter dejen op først på den ene led og dernæst på den anden, så der dannes luft.
Efter 3. foldning hviler dejen i en tildækket skål i køleskabet i mindst 8 timer, evt. natten over.
Dernæst forvarmes ovnen til 250 grader - husk bagestål hvis man har sådan et!
Del dejen i 12 boller og bag dem i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og lyder hule, når man banker på dem.
God fornøjelse :-)